1. réteg – A torta – először a szokásos módon kell megsütni és lehűteni a tortát, hogy a torta teteje sima és lapos maradjon. Ennek a trendnek a kedvelt süteménytípusa a vintage stílusú vajkrémes torta, de igazából bármilyen sima, lapos felületű, szép fagyos sütemény megfelelő lesz.
2. réteg – A torta tetejére következik a cukorlap, amely „megjelenik”, amikor a felső réteget elégetjük. A cukorlapok vastagabb ehető papírtípusok, és nem gyulladnak meg, amikor a felső kép ég, ezért fontos, hogy ezeket használd a legalsó réteghez.
3. réteg – Végül az „elégett” képet ostyapapírra kell nyomtatni. Különféle vastagságokat teszteltünk, és azt találtuk, hogy a vékony, 0,35 mm-es ostyapapír égett a legjobban úgy, hogy nagyon kevés égő kép esik a tortára. Az ostyapapír főként burgonyakeményítőből áll, így meggyújtva könnyen megég!
+1 Burn away szettet itt rendelhetsz:
https://tortaostyanyomtatas.hu/termek/burn-away-szett/
Kérlek ügyelj rá, hogy ne legyen túl sötét, nagy felületen a vékony ostyalapra való minta, mert a vékony lap a fekete festéktől foltos, hólyagos lehet!
Vajkrémes szegély – Ha el szeretnéd választani az alsó cukormáz képét a felső ostyapapír képétől, vajkrémes szegélyt kell körbevezetnie a külseje körül, hogy elegendő hely maradjon az ostyapapírnak az alsó kép érintése nélkül, szabadon égni. Érdemes lehet az ostyakép tetejére egy további szegélyt is hozzáadni, hogy a helyén maradjon, valamint minden további részletet a rések kitöltéséhez vagy a díszítéshez.
Fontos! Ehhez a technikához ne tegyél jégzselét az ostyalap tetejére!
Szia! Nem lehetne egy videót készíteni a folyamatról?
Kedves Évi!
Van oktatóvideónk az elkészítéséről: https://www.youtube.com/shorts/jXc-02zNd9c