A tavalyi évünk egyik legizgalmasabb része kétségkívül az Év desszertdekoratőre versenyünk volt. Szerettem volna, ha vásárlóink megmérettethetik magukat, egyúttal megmutathatják a közönségnek, hogy termékeinket– a nyomtatott ostya és cukorlapokkal- mennyire kreatív módon és széleskörűen lehet alkalmazni.
Több száz induló volt a hónapok alatt és több ezer like-ot gyűjtöttek be a versenyzők.

Havi nyerteseink értékes ajándékcsomaggal, vásárlási utalvánnyal, kupával és oklevéllel lettek gazdagabbak. A havi nyertesek közül év végén szakmai zsűri értékeléssel került ki a fő nyertesünk, azaz az ÉV DESSZERTDEKORATŐRE.

A szakmai zsűri tagjai:
Antal-Varga Krisztina, azaz ÉN 😊 – tortaostyanyomtatas.hu tulajdonosa, az Év desszertdekoratőre verseny megálmodója
Rábai Roxi – Az RTL klub Mestercukrász verseny győztese 2022-ben, cukrász, a Street Kitchen magazin tartalomgyártója
Szilágyi Nóri – “A sütik és torták koronázatlan királynője”, food stylist, cukrász, a Street Kitchen magazin tartalomgyártója
Olyan szakmai szempontok szerint zajlott a zsűrizés mint, esztétikai megjelenés, kreativitás és ötletesség, technikai kivitelezés, online prezentálás. 

A havi győztesek közül szoros, ám de egyértelmű pontozás alapján a nyertesünk

Sinka-Gyuricza Judit lett.
Judit minden hónapban kitartóan indult a versenyben, végül az utolsó hónapban sikerült megnyernie a havi versenyt.

Judit bemutatkozása:

„Sinka-Gyuricza Judit vagyok. Nagyjából 5 éve kezdtem el tortákat készíteni, persze előtte is sütöttem néha tortát, de inkább süteményeket és kelt tésztákat.  Tortakészítés közben egyre jobban azt éreztem, ez az én világom,  nagyon szerettem és szeretem most is csinálni, kikapcsol és megnyugtat.

Egyre többet olvastam, videókat néztem a tortakészítésről, ezután beiratkoztam egy online tanfolyamra is.

Aztán itt, ahol élek, adódott egy lehetőség egy 2 éves cukrászképzésre, oda is beiratkoztam. Közben gyártottam a tortákat, ünnep, nem ünnep, mindig készültek a torták, egyre magabiztosabb voltam, kipróbáltam mindig újabb dolgokat.


A fondanttal burkolt torta is előkerült, azóta is az a kedvencem. Nagyon szeretem csinálni, mint látható is volt a versenyben, szinte minden munkám fondanttal burkolt volt, egy kivételével. Az ilyen jellegű tortáknál sokkal jobban ki tudom fejezni magam díszítésben, az elképzeléseimet meg tudom valósítani. Elkezdtem próbálkozni a figurakészítéssel is kisebb -nagyobb sikerekkel, itt még van hova fejlődnöm, de igyekszem ezt is tanulni, fejleszteni!

Megszereztem a cukrász szakmát és azóta is készítek tortákat családnak, barátoknak. Nagyon örültem, mikor rábukkantam a tortaostyanyomtatas.hu által kiírt versenyre, ezért azt gondoltam, benevezek, és a családom is támogatott ebben. Az első tortámat nagy izgalommal készítettem, próbáltam minél többet megmutatni abból, amit tudok. A kedvenc versenyre nevezett tortám az első havi és az utolsó havi (nyertes) torta volt.


Nagy boldogság volt számomra, mikor kiderült, hogy én lettem az Év desszertdekoratőre!
Azóta is készítek tortákat, ha lehetőségem van rá, szeretném az álmomat megvalósítani, ami egy kis tortaműhely lenne! De addig is tanulok, gyakorlok, hiszen a cukrászat egy folytonos tanulás, mert mindig vannak újabb technikák, anyagok.” 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük