Újdonság! Habcsók transzferfólia nyomtatás!

ÚJDONSÁG!

Habcsók transzferfólia nyomtatás!

Izomalttal, glükózsziruppal is használható, sütésálló A4-es transzferlapjaink megérkeztek!

Emeld még magasabb szintre a kreativitásod, alkoss egyedi mintázatú habcsókokat, nyalókákat habcsók transzferfóliánk segítségével!

A meringue sheet, más néven habcsók transzferfólia, egy olyan ehető bevonattal rendelkezik, amelyet habcsókokra vagy izomalt nyalókákra használhatunk díszítő mintázatok létrehozására. Habcsók készítésekor a tojásfehérjét és a cukrot habosra verjük, a kinyomtatott lapra habzsákból kinyomjuk a keveréket. Sütés után ropogós és kemény állagú finomságot kapunk. 

Miután a kisült és teljesen kihűlt, a transzferfóliát óvatosan le lehet húzni, és a minta átkerül a habcsók aljára.

Habcsók recept:
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje

22 dkg cukor

A meringue elkészítéséhez a tojásfehérjéket keverőtálba ütjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, majd csipet sóval félkeményre verjük a robotgép segítségével.

Kis adagokban beleszórjuk a cukrot, és további 2-3 percig verjük, hogy fényes, kemény állagú habot kapjunk. Közben ellenőrizzük, hogy a cukor feloldódott-e: az ujjainkkal összedörzsölünk egy kevés tojásfehérjehabot, ha sima állagú, a cukor feloldódott, ha még szemcsésnek érezzük, továbbverjük. 

A fehérjehabot annyifelé osztjuk, ahány árnyalatú habcsókot szeretnénk készíteni, és a különböző ételfestékekkel
színezzük az adagokat. 1-2 cseppnyi ételfesték bőven elég.

Teáskanál segítségével kis halmokat teszünk a színes habcsókokból a sütőpapírral bélelt tepsibe, és 120 fokra
előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

(Recept forrás: www.mindmegette.hu)

Habcsók transzferfólia A4
Összetétel: sűrítő anyag E1422, cukor, víz, maltodextrin, burgonyakeményítő, stabilizáló E414, nedvesítőszer E422, emulgeáló E435 

Ételszínezék
Összetétel: víz, nedvesítőszer E1520, E422* színezék, citromsav. 

*A gyermekek figyelmére és tevékenységére nagy mennyiségben káros hatást gyakorolhat!

Tápérték/100 g: energia: 1515 kj/362 kcal, zsír 2.2 g (melyből telített 2.1 g) szénhidrát 90.0 g (melyből cukor 20.0 g) rost 2.3 g, só 49.26 mg
(1 lap nettó tömeg: 15,2 g)
Tárolás: hűvös és száraz helyen (18 és 22 C fok között)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük